Sada je: ned stu 17, 2019 02:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: IZDAJICA MESIĆ JOŠ NA SLOBODI !?
PostPostano: sub stu 24, 2012 20:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: sri lis 17, 2012 14:48
Postovi: 270
IZDAJICA MESIĆ JOŠ UVIJEK NA SLOBODI !?

Kako je Mesić prije dvadesetak godina izbjegao kazneni progon zbog odavanja državnih tajni

Osim britanskom novinaru Mesić je učinio dostupnim transkripte razgovora predsjednika Franje Tuđmana s drugim osobama koji su također označeni državnom tajnom, kaže se u kaznenoj prijavi, tjednicima Nacional i Feral Tribune koji su objavljivani u nizu brojeva tijekom 2000. godine.

Autor: Marko Jurič
Photo: Pixsell
Subota, 24.11.2012 18:30

Komisija 'Iustitia et Pax' je u svom priopćenju 23. studenoga uz ostalo oštro kritizirala hrvatske vlasti zbog propusta u zaštiti nacionalnih interesa, kao i sumnjivih radnji bivših visokih hrvatskih dužnosnika u suradnji s Tribunalom. Među ostalim postavljaju pitanje 'kako u Hrvatskoj još nitko nije optužen, a ni procesuiran za skandalozno puštanje britanske televizijske ekipe u predsjednički arhiv'.

Upravo je taj slučaj davne 2000. godine Udruga za zaštitu vrijednosti Domovinskog rata (HONOS) prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu i podnijela kaznenu prijavu protiv tadašnjeg predsjednika RH Sipe Mesića. U obrazloženju prijave opisano je kako je predsjednik Mesić omogućio Johnu Cooksonu, novinaru britanske tv kuće Newswatch iz Londona, uvid u neodređeni broj transkripata i tonskih zapisa označenih kao državna tajna. Iz tih je materijala novinar Cooksona napravio prilog koji je emitirala britanska TV postaja Channel 4, a zatim i HTV u Dnevniku, a potom u cijelosti u političkom magazinu 007 istog dana. Budući su svi dokumenti arhivirani u Predsjedničkim dvorima povjereni na čuvanje predsjedniku Mesiću to znači da je on odgovoran za njihovo čuvanje. Kako je te materijale učinio dostupnim stranom novinaru počinio je kazneno djelo špijunaže protiv RH, i odavanje državne tajne, stoji u toj prijavi.

Osim britanskom novinaru Mesić je učinio dostupnim transkripte razgovora predsjednika Franje Tuđmana s drugim osobama koji su također označeni državnom tajnom, kaže se u kaznenoj prijavi, tjednicima Nacional i Feral Tribune koji su objavljivani u nizu brojeva tijekom 2000. godine. U kaznenoj prijavi Udruga HONOS je također istaknula da se transkripti i audio zapisi koje je predsjednik Mesić dao stranim i neovlaštenim osobama odnose i na Domovinski rat, a te su ih osobe iskoristile za lažno prikazivanje Domovinskog rata i bivšeg predsjednika Tuđmana.

Međutim, ta je kaznena prijava je odbačena s prilično neobičnim i smiješnim obrazloženjem: 'Razlog tome primarno leži u činjenici što transkripti na koje ukazujete nemaju na sebi oznaku državne tajne, pa se niti otkrivanje sadržaja takvog zapisa ne može počiniti kazneno djelo odavanja državne tajne ili pak špijunaže iz spomenutih članaka'.

Međutim u s****om Cooksovom prilogu se lijepo vidjelo kako oznaka državna tajna piše na kuverti u kojoj su pohranjeni transkripti. Na sredini kuverte nalazi se naljepnica na kojoj piše sadržaj kuverte. Dakle, imamo kuvertu na kojoj stoji oznaka državna tajna, transkripte koji su u njoj pohranjeni, ali državni odvjetnik tvrdi kako je riječ o običnim papirima. Državni bi odvjetnik bio u pravu samo pod uvjetom da se radi o praznoj kuverti. Ali to bi onda samo po sebi bilo besmisleno jer kako bi novinar napravio prilog s praznom kuvertom?

Naravno da tadašnji državni odvjetnik Davorin Budin nije imao oko sadržaja kuverte nikakve dvojbe. Nije ih imao ni ondašnji Mesićev savjetnik za unutarnju politiku Igor Dekanić koji je u jednoj emisiji na HTV-u, pritisnut argumentima, priznao da se na kuverte u kojima se pohranjuju transkripti stavlja oznaka državna tajna. Evidentno je kako je Stipe Mesić od tih godina pa sve do danas 'sveta krava za hrvatsko pravosuđe. Doduše možda će ova i******ava Komisija 'Iustitia et Pax' potaknuti ovo pitanje, ali mala je vjerojatnost da će epilog biti sudski, bar kad je Mesić u pitanju. Zanimljivo je spomenuti kako je tadašnji državni odvjetnik Davorin Budin, koji je od


Prijavi post
Vrh
 Profil Pošalji e-mail  
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Re: IZDAJICA MESIĆ JOŠ NA SLOBODI !?
PostPostano: čet pro 06, 2012 15:43 
Offline

Pridružen/a: čet pro 06, 2012 15:15
Postovi: 2
---------
JE LI STIPE MESIĆ „RATNI ZLOČINAC“?

1. Koji je kriv za rat na prostorima Jugoslavije, tj. kriv za, pogiblja mnogih ljudi i materijalna razaranja po Republikama SFRJ. I to za vrijeme (svoga) mandata kao predsjednik Predsjedništva SFRJ-a od 15. svibnja 1991. do 5. prosinca 1991. godine.

2. Postavljamo pitanje – Da li je Stipe Mesić odgovoran, i kriv, kao predsjednik Jugoslavije, i kao vrhovni komadant Jugoslavenske narodne armije (JNA). Koja je razarala i rušila grad Vukovar, te 18. studenog 1991. godine ga oslobodila od Hrvata, uz velike žrtve. A na Ovčari je tada poubijano 300 ranjenika i zarobljenika.

3. U to vrijeme u palači Federacije u Novom Beogradu sjedio je Stipe Mesić, dok kronologija „krvavih zbivanja“ se je dešavala u državi Jugoslaviji koju je on predstavljao. To pitanje će biti kamen spoticanja za sve vrijeme – za svakog Hrvata, i drugog čovjeka.

4. Mesić je mirno sjedio u Beogradskom parlamentu sa srpskim i jugoslavenskim vođama, gledao je kako Hrvatska gori u plamenu. Pitamo se: da li je tada Stipe Mesić bio „Hrvatski atentator“? Danas je narod umoran od laži (i lažnih političara) i novinarskih poruka. Mi tražimo istinu!

5. Ustavni predsjednik SFRJ Stipe Mesić je 30. lipnja 1991. donio odluku, kao vrhovni komandant JNA sa ministrom obrane Veljkom Kadijevićem da se obustave sve vojne i ratne operacije u Sloveniji i drugim mjestima Jugoslavije. Znači li to – da je ipak Mesić bio gospodar rata? Dok danas on govori: da je bio (tada) nemoćan, i da je agresor srpsko-četnička JNA za sve kriva. (Sve mnoge Mesićeve zapovjedi kronološki su zabilježene – da nemože biti upitno - da je on bio minorna osoba, koja se nije pitala o glavnim odlukama.)

6. S druge strane Mesić je znao često govoriti – kako dr. Tuđman nije tražio mirna rješenja, nego je agresivno na čelu HDZ-a tražio rat. Zato. I on je kriv za sve što se je „tada“ i „poslije“ događalo. Naravno. Dana 7. lipnja 1991., uslijedio je atentat na dr. Franju Tuđmana, koji je izveo vojni zrakoplov JNA, raketnim napadom na Banske dvore.

7. Zašto je Stipe Mesić igrao duplu igru? Dana 8. listopada 1991. godine donesen je zaključak u hrvatskom Saboru RH, o proglašenju JNA kao agresora i okupatora. Isto, da li je u početku Mesić bio agresor i okupator, koji je poslije prešao na hrvatsku stranu? Dana 27. lipnja 1991., počinje vojna intervencija u Sloveniji i Hrvatskoj, i planira se, po drugim svim prostorima Jugoslavije, vojna diktatura.

8. Bukti velikosrpski hegemonizam i programi nacionalnih Republičkih osamostaljenja, hrvatski Sabor raspisao je referendum za 19. svibanj 1991., isti dan, tada u Sloveniji oklopne jedinice JNA s tenkovima paradiraju ulicama Maribora, i bore se protiv TO.

9. Danas, kad Stipe Mesić se voli hvaliti: „Kako smo rušili Jugoslaviju“. Pitamo: Da li sve žrtve, ubijene i mrtve, pripadaju njemu kao i spaljeni i srušeni gradovi? Jer bio je na čelu JNA. Znamo da je u Haagu svjedočio protiv „zločinačke organizacije“ HDZ-a i „udruženog zločinačkog podhvata“, te optužio dr. Tuđmana za „ratni zločin“, i hrvatske generale - da su kršili (zakonske) međunarodne ratne konvencije, protiv prava i sloboda čovjeka. Iz Haaške optužnice: planirali, pripremali, špijunirali, poticali, proveli, formirali, organizirali, sudjelovali, pljačkali, oštetili, podržavali...

10. Može li Stipe Mesić danas biti glavni političar, a „građanski rat“ u Hrvatskoj ne prestaje, on uvijek tinja i to od završetka drugog svjetskog rata 1945. godine. Mesić je bio komunista i Antifašista, na svim funkcijama pedeset godina, iako je star 73 godine. Sudionik je NOB-a, države Jugoslavije koju je stvarao, pa je rušio. Mislimo, da bi lustracija i revizija Stipe Mesića, bila jako potrebna.

11. Mesić je (sad) šef „Hrvatskog pašaluka“, koji se samo vidi sa Pantovčaka. Evo jedne od „svih Mesićevih laži“: „Ja ću se boriti za svaku stopu i grudu hrvatske zemlje. Zaštitit ću zemlju i granice i teritorij Hrvatske.“ Očito i to je laž. U Istri su Jakovčić i Kajin (IDS) preko drugih veza u Saboru RH, prodali 35.000 četvornih metara zemljišta strancima – jedan metar kvadratni po 5 eura. Danas jedan kvadrat tog istog zemljišta vrijedi do 300 eura. Pitamo: Što još nije prodano strancima, i što još nije njihovo?

Str. 2

12. Od „Velike banovine“ Hrvatske - što je ostalo? Što je ostalo od „Velike Srbije“? Kosovo će postati Republika albanaca. Navodno ovih dana i Srbi rade na tome, gdje planiraju preko međunarodnih zajednica, tražiti svoje izgubljene autonomije, da se priznaju u Hrvatskoj i BiH koje će se zajedno povezati kao neovisne. Izdaja Hrvatske je očita.

13. Činjenica je da sad: Mesić, HDZ-e, SDP-e, i druge nazovimo ih „hrvatske stranke“, uništavaju Hrvatsku. Nikuda je ne vode, nego je vuku nadolje! Mesić i njemu slični uvukli su nas u „kaos“, gdje su oni gospodari svega. Sjetimo se, kada je Stipe Mesić bio glavna faca u Beogradu, 20. srpnja 1991. u Glini i Petrinji vodio je JNA rat protiv hrvatskih redarstvenika i branitelja. Danima su se čule eksplozije, pucnji, terorizam, požari i buktinje...

14. Kad Mesić pljuje po Jugoslaviji, on pljuje sam po sebi. Kad se ruga Srbiji i Srbima, ruga se sebi. Mesić je uvijek rekao: „Osim toga rat nam nije odgovarao“. Zatim brže bolje Mesić putuje u Beograd na razne sastanke i dogovore.

15. Od države Hrvatske kao suverene i nezavisne nije ostalo ništa, kao i stvaranja nacije i nacionalnih interesa. Oni koji se danas s time zaluđuju bolesni su, a u tome im pomaže i Kaptol. Postali smo kolonija, za razne profitere... A Hrvati su postali prva nacija koja je prodala (vlastitu) državu, svoju zemlju, za koju se je borila. Da li to nije zločin, prema svim poštenim građanima, koji ovdje žive i vole svoju Hrvatsku? Mi, i naša djeca, biti ćemo na ovim prostorima sluge i robovi, stranim bogatašima i moćnicima.

16. Čije su to bile priče – teroristi, srbi i JNA djeluju zajedno? Kome je Mesić sedam mjeseci iz Beograda zapovijedao? Za što se je JNA koristila? Njeno oružje: tenkovi, topovi, avioni, minobacači, kazetne bombe, bojni otrovi, špijunske službe KOS-a, itd. Kišama granata JNA je rušila Vukovar, Dubrovnik, i druge hrvatske gradove...

17. U Hrvatskoj Kostajnici tenk JNA 2. srpnja 1991., pregazio je automobil u kojemu su bili četiri hrvatska policajca. Za Mesića to nije ništa? Njega se to kao predsjednika ne tiče? Dana 28. 8. 1990., Sabor RH birao je Stipu Mesića za hrvatskog člana Predsjedništva SFRJ. Iako je 30. svibnja 1991., već tada usvojen prvi nacrt Ustava RH, po kojem Hrvatska se treba razdružiti iz zajednice i saveza Jugoslavije. Zašto se onda Mesića biralo za člana SFRJ-a, koji je poslije postao i legitimni Predsjednik SFRJ, odnosno predesjednik Jugoslavije i njenih naroda. (Vežući se, i pozivajući se na Ustav SFRJ-a donesen 1974. godine.)

18. Predsjedništvo SFRJ-a (za vrijeme Mesićevog mandata) imalo je 8 članova predsjedništva iz svih republika i dvaju autonomnih pokrajina, od kojih se svake godine birao jedan predsjednik SFRJ-a. Mesić je odgulio dobar dio svoga mandata. Dr. Borislav Jović je prije njega „oprao svoje ruke“, jer je dao ostavku, a na njegovu dužnost je došao Stipe Mesić. Pa neće valjda taj Jović – ti štetni Srbi - razarati Hrvatsku?

19. No, dana 27. lipnja 1991., počinje vojna intervencija JNA-a na Sloveniju i Hrvatsku. Uzmimo jedan primjer: Vrhovni komadant JNA Stipe Mesić sjedi u Beogradu, a u Bjelovaru 29. rujna 1991. godine napada se i ruši kasarna JNA, koja gori u plamenu, dok glavno rukovodstvo vojske je poubijano?

20. Stipe Mesić kao predsjednik Jugoslavije, i vrhovni komadant oružnih snaga JNA, pušta da Hrvatskom paradiraju tzv. četnici: „Šešeljevci“, „Martićevci“, „Arkanovci“, i druge sve paravojne vojne formacije, koje pljačkaju, kolju, i ubijaju, sve na što naiđu... Na kraju mislimo i zaključujemo - da je Stipe Mesić jako obmanio i prevario hrvatski narod i građane, zloupotrebio svoj položaj. On misli da su građani glupi – jer ga za ništa ne pitaju. Ratnu štetu koju je učinio JNA i Mesić kao vrhovni komandant JNA, ostavljamo vama da je Vi izračunate! Sve je moglo biti drugačije! Bez takve strahote.

OSTAVLJAMO VAMA GLAVNO PITANJE - DA I SAMI PROSUDITE: DA LI
JE STIPE MESIĆ – ISTO TAKO IZDAO HRVATSKU - I NJENE INTERESE?

U Bjelovaru,
VOĐA POKRETA „ŠTIT“
Branko Stojković


Prijavi post
Vrh
 Profil Pošalji e-mail  
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Možeš započinjati nove teme.
Možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir:  
cron

Izradi moj besplatni forum! · php-BB© · Internationalization Project · Prijavi zloporabu · Uvjeti Korištenja/Zaštita Privatnosti
© Forums-Free.com 2009