Sada je: pet pro 13, 2019 08:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: PORUKA SVIM MLADIM USTAŠAMA!
PostPostano: čet srp 18, 2013 09:38 
Offline
Site Admin

Pridružen/a: čet ruj 27, 2012 11:12
Postovi: 241
PORUKA SVIM MLADIM USTAŠAMA!

napisao: Andjelko Galic


Dobro je što ste spremni javno postaviti pitanje: Tko su stvarno bili ustaše? Sav vaš bunt po tom pitanju je u potpunosti opravdan jer su partizani potpuno bezrazložno sva svoja zlodjela prebacili na ustaše. Ja tako doživljavam vaše nastupe, vašu želju za ustaškim znakovljem i vašu želju da dođete do što točnijih informacija o Hrvatskom Revoulucionarnom Pokretu Ustaša. Naši izvori autentičnih informacija o ustašama su jako ograničeni.

Naravno da to nije slučajno nego da je to rezlultat sustavnog falsificiranja postojećih izvora i uništavanja onih izvora na osnovu kojih se jasno moglo vidjeti da ustaše nisu bili na fašisti ni nacisti, ni zločinci ni kriminalci.

Upravo zbog toga što su partizani-komunisti (koji su još uvijek na vlasti u Hrvatskoj) namjerno falsificirali te izvore i što sustavno propagiraju najobčnije laži o ustaškom pokretu, njegovom utemeljitelju Dr. Anti Paveliću i o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj - upravo radi toga je jako važno da uvijek dobro provjerimo sve ono što govorimo i poduzimamo u ime ustaškog pokreta.

Zato na vašim i našim portalima, komentarima, izjavama i javnim nastupima moramo biti itekako pažljivi da sami ne propagiramo laži o našim nacionalnim herojima i koji su u velikom broju i velikodušno živote svoje dali za ideju slobodne, samostalne i nezavisne (a ne neovisne kako to ovih dana govore partizani)Hrvatske države.

Jedna od najvećih laži koje su partizani lansirali protiv ustaškog pokreta je upravo to da su ustaše surađivali sa Hitlerom i sa Musolinijem radi navodne sličnosti između ustaške i nacističke, odnosno fašističke ideologije. Hitler je, dok je došao na vlast, zabranio rad ustaškog pokreta u Njemačkoj.

Dr. Ante Pavelić je proveo skoro dvije godine u zatvoru u Musolinijevom režimu. Osim toga Dr. Ante Pavelić je zabranio rad Nacističke stranke u Hrvatskoj.

Niti ta stranka niti ta ideologija nisu u Hrvatskoj nikada ni imali velikog broja pristaša pa su se braća Govedraići, koji su htjeli to osnovati u Hrvatskoj, odmah nakon te zabrane pokupili i sa svojih 5-6 pristaša odmah otišli u Njemačku.

Ovo vam pišem radi toga što neki od vas najvjerojatnije niste ni znali za ove stvari pa ste iz partizanskih izvora došli do zaključka da je postojala nekakva ideološka veza izmedju Nezavisne Države Hrvatske i Njemačke, odnosno Italije tog vremena. To nije točno i Hitler nas Hrvate nije nikada simpatizirao niti su naši ikada simpatizirali njega.

Sve što su naši radili s njim i sa njegovom državom bilo je regulirano trgovačkim ugovorima po kojima su naši morali krvavo platiti svaku pušku koju su od Njemaca kupili. A od Njemaca se moralo kupovati jer nam nitko drugi nije htio puške prodati. a koliko su nas Njemci \"voljeli\" najbolje se vidi iz činjenice da su nam prodavali 6 vrsta pušaka i 7 vrsta municije, i to uvijek u ograničenim količinama tako da su naši morali paziti kako tu municiju koristiti i kako ne pogriješiti u dostavi pravih pušaka i odgovarajuće municije.

Nas u Hrvatskooj, po svemu sudeći, čeka obračun s ovim komunističkim kadrovima koji danas kontroliraju ne samo državne ustanove nego i sva sredstva komuniciranja. Zato je važno u borbi s njima ne praviti gafove i ne davati im još više materijala za hajku protiv svih nas.

Zato je nužno ne pisati, ne objaljivati i ne upuštati se u neodgovorne ispade kao što su veličanje Hitlera i njegovih nazadnih rasističkih zakona.

Ta tema nije naše ustaše nikada zanimala jer oni su sve svoje aktivnosti bili usredotočili samo na obranu i stvaranje svoje vlastite države.

Radi toga i mi, ako su nam simpatični ustaše, moramo razmišljati i raditi samo na tom istom cilju: stvaranju slobodne i nezavisne Hrvatske koja će se prvenstveno brinuti i koja će prvenstveno pripadati svim Hrvatima bez obzira na njihovu vjeru ili političku orijentaciju.

Ustaše su bili progresivna, jako liberalna, socijalno orijentirana revolucionarna snaga koju je specifična povijesna situacija prisilila da se neprijatelju odupre istom mjerom kojom je neprijatelj tukao po njima. To im nitko normalan ne može uzeti za grijeh, a oni na državnoj razini drugih grijeha nisu ni imali.

Živio Dr. Ante Pavelić!

Živio Hrvatski Revolucionarni Pokret Ustaša!

Živio Hrvatski narod i njegova dananašnja omladina koja se na veliko otima partizanskim lažima!


Andjelko Galić
Komentari:

1. 28-07-2008 02:22


gospodo,kanite se te tupave demagogije.ustaška država,ustaški pokret stao je na pola puta i u činjeničnom i u ideološkom pogledu.kažete da ne smijemo veličati hitlera i nazadne rasne zakone.e,pa dragi gospodine-pavelić je donio te rasne zakone i pavelić je veličao hitlera.i bez hitlera ne bi se pavelić našao na kormilu zvonimirove lađe.
hoćete li reći da je pavelić rasne zakone donio pod nacističkim pritiscima?isto kao što je dalmaciju bio prisiljen ustupiti talijanskim fašistima.razliku vidim u tome što su rasni zakoni bili za dobro hrvatskog naroda.-ovo vaše ustašijanje za koje ja znadem jer to vidim-da je potaknuto i odobreno od stranih centara moći-služi za obmanjivanje hrvatskog naroda i mladeži.ustaštvo je bilo vrlo liberalan pokret;jel to zato što tako hoće gazde iz washingtona,londona,tel aviva-da se na taj način \"ujalovi\"pošteni dio hrvatske mladeži danas;da se na perfidan način zatruju hrvatski nacionalisti suvremenog doba.
-dajte se još samo počnite hvaliti da je poglavnikova supruga-za divno čudo-bila židovka.najveća je naša današnja nesreća što olako prepuštamo židovima sve ono što smo obranili od srba.nemojte prodavati maglu i bacati poštenom naivnom hrvatskom narodu prašinu u oči-nego se udostojte kazati istinu:da su nam židovi najveći neprijatelji i da ne smijemo dopustiti mješanje rasa-jer hrvatski narod pripada bijeloj rasi a hrvatstvo znači arijsku krv a ne bezvrijedni komad papira.
Registrirani Korisnik

vuott


2. 28-07-2008 05:04


Vuott,

Nevjerojatan je to primitivizam s Vaše strane iznositi takve stavove protiv Židova i to bez ikakve argumentacije.

Čini mi se da upravo Vi radite na onome za što optužujete nekakve strance centre moći.

Nažalost, potpuno ste neinformirani pa nimalo ne začuđuje ova Vaša kombinacija primitivnih stavova i partizanskih neistina.

Problem mlade hrvatske države je primarno u kontinuitetu institucionalnog komunizma koji je u Hrvatskoj nakon zadnjeg rata ostao netaknut.

Taj se institucionalni komunizam nastavlja putem imenovanja provjerenih komunističkih kadrova na sve važnije položaje u državi. Ti komunistički kadrovi koji su sada na vlasti u Hrvatskoj nemaju nikakve konkretne konkurencije, a kako nekog neprijatelja moraju imati da bi opravdali svoje promašaje, oni stalno izmišljaju neke laži protiv ustaša kao da su im ustaše neka stvarna konkurencija.

Svrha aktualiziranja ustaštva kao stvarne opasnosti ne služi neičem drugom nego održavanju pro-jugoslavenskih komunističkih kadrova na vlasti u Hrvatskoj.

Svako spominjanje ustaša je zabranjeno jer su ustaše bili Hrvati i ovi današnji Jugoslaveni što su na vlasti ničeg se više ne boje nego organiziranih Hrvata u Hrvatskoj. Ustaše su na tom planu bili fenomenalni i zato su ustaše, kao ideja, i danas i te kako opasni za ove komunistilke kadrove na vlasti u Hrvatskoj.

Ispričajte se Židovima radi Vašeg primitivizma i tražite oprost a što se tiče ustaša manite se partizanske propagande o Dalmaciji i drugih njihovih budalaština. Uhvatite se kakve knjige po tom pitanju pa ćete vidjeti da je Maček sve već bio dogovorio s Talijanima i da je Dr. Ante Pavelić upravo Mačekovim potezima bio stavljen u izzetno tešku poziciju iz koje je samo zahvaljukjući svojim sposobnostima bez ispaljenog metka od Talijana samo u prvoj fazi izvukao više od 50% Dalmacije s Dubrovnikom i Cavtatom za Hrvatsku.

Andjelko Galić

Andjelko_Galic


3. 28-07-2008 08:57


nisam potpuno neinformiran,što više-natprosječno dobro sam informiran.nije mi jasno u čemu,u kojim mojim riječima se ogleda kombinacija primitivnih stavova i partizanskih neistina.-ja sam potpuno svjestan da koliki nam problem predstavljaju recidivi komunizma i jugoslovenski kadar.-udba i dalje drži kontrolu;uostalom i sam tuđman je bio komunist a manolić drugi čovjek u rh.postoji čitava jedna struktura koja služi neprijateljskim centrima moći(washington,london,tel aviv).tu mislim i na "nezavisne" medije i na nevladine organizacije.međutim,ne trebamo se previše osvrtati na prošlost jer cijela ta ustaško-partizanska epopeja na stranicama našeg dnevnog tiska odvlači narodu pažnju od današnje mučne stvarnosti.pa bih ja sad postavio pitanje-za boga miloga,pa moramo li mi sad znati svaki detalj politike i obavještajnih igara pavelićevog doba?
mene više zabrinjava promašena politika aktualne vlade i stranaka,i rasprodaja nacionalnog bogatstva,ništenje našeg suvereniteta,itd.
nemam se ja što ispričavati židovima ni bilo kome;nije se nitko ispričao ni hrvatskom narodu za tragediju prošlog ljeta na kornatu.
Registrirani Korisnik

vuott


4. 28-07-2008 10:59


Vuott,

Kad biste Vi bili stvarno zainteresirani za istinu Vi ne biste tako napamet osuđivali ljude iz vrmemena Nezavisne Države Hrvatske.

Mene muče današnji hrvatski problemi - isto ako i Vas. Razlika je u tome što Vi ne shvaćate da je ovo što mi imamo danas nastavak idejne borbe koja je terorom ugušena nakon što je Drugi svjetski rat formalno bio završio.

Da bismo shvatili dubinu partizanske zablude na kojoj je utemeljena današnja Hrvatska nužno je razumijeti njihovu opozicihu iz tih ratnih dana, to jest Nezavisnu Državu Hrvatsku.

Ustroje Nezavisne Države Hrvatske, uloga naroda u njemu i istinski odnos prema domovini - to su sve razlozi zbog kojh i današnja vlast iskrivljuje tu istinu o njima - naravno iz jednog jedinog razloga - da bi se eliminirala bilo koja pomisao o suprostavljanju ovom sadašnjem režimu. Oni tako hoće uništiti svako ideju o stvarnom otporu jer ustaše zorno svjedoće ne samo da je taj otpor moguć nego da nam je takav otpor i jedini spas iz ove sutiaucije.

Nisu dakle primarne ustaše koliko je primaran otpor režimu kojeg su ustaše znali i formirati i sprovesti udjelo do konačnog uspostavljanja stvarne Hrvatske.

Zato i sada traje hajka na ustaše, da bi partizani mirno mogli uživati u rasulu kojeg su nam terorom zaveli.

Zato se manite glupih usporedbi sa fašistima i nacistima kojih u Hrvatskoj za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske nije ni bilo jer je Poglavnik zabranio rad njihove stranke grupici jadnika koja se na čelu s braćom Govedarevic odmah nakon toga pokupila i otišla u Njemačku.

Manite se rasitičkog načina razmišljanja i ne pripisujte ga ustašama koji su bili daleko po tom pitanju daleko liberalniji od današnjih takozvanih atnifašista koji su masovno nakon rata usvajali i u djelo sprovodili rasističke zakone koje je bez ikakvih problema potpisivao Rodoljub Čolaković, duša današnejg SDP-a i idejni vođa najutjecajnijih HDZ-ovaca.

Andjelko Galić

Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


5. 24-08-2008 09:55


Mislim da je došlo vrijeme kad se ustaše moraju takoreći "boriti" protiv ustaša. Naime, kako ja to vidim, ideja ustaštva je pravedna, i to ne samo borba protiv srba onda, već i protiv "novog svjetskog poretka\" danas. Ali temeljem svih informacija koje su bile zakinute od strane Jugoslavije, o čemu vi govorite, došlo je do određene distozije ustaštva. Danas ustaštvo više predstavlja režim nego ustanak Hrvata protiv opresije. Danas kada se upustiš u razgovor sa nekim tko se proklamira ustašom shvatiš da je on ujedno i neo nacist. A te dvije stvari ne bi trebale imati nikakve veze. Ali taj neonacizam je danas ukomponiran u svijest mladeži i onih koji se zovu ustašama. I to me tužni jer njihova rješenja problema su u uspostavi nekog nazi režima, arijevac-izma te glorificiranje Hitlera. A se nešto kaže protiv toga ti si automatski komunist i jugoslaven. Nadalje problem hrvatske mladeži i onih koji predstavljaju ustaše je, brijanje glava, nasilje, nacistička i ustaška ikonografija zajedno, mentalitet rulje, mentalitet vojnika, crne boje, rasizam. Kao da su nakon pda NDH ostali samo najgluplji obrisi onoga što je ustaštvo bilo. Ustaštvo jednostavno treba reformu.

Zanima me vaše mišljenje,

puno hvala

Ante
Registrirani Korisnik

cito


6. 24-08-2008 20:50


Ante,

Dobro ste to primjetili. Te i takve ustase kakve stve Vi susreli nemaju nikakve stvarne veze sa stvarnim, odnosno povijestnim ustasama. Cesto puta su te i takve ustase(kao oavj vezano za najnoviji ispad iz Slunja) agenti trenutnog rezima koji takvim neozbiljnim i primitivnim akcijama samo potvrdjuju rezimske lazi o povijestnim ustasama. Tako je i sa Pocastnim Bleiburskim Vodom koji je u potpunoj kontroli udbasa kao sto su Bozo Vukusic i njegova klapa.

Danas u Hrvatskoj ne samo da ne postoje ustase kaorecimo neki politicki cimbenik, nego ne postoje niti stvarne polticke stranke ne samo desne nego ni lijeve orijentacije. Mi u Hrvatskoj danas imamo de facto mafiju koja upravlja drzavim proracunom i drzavnim ustanovama. Niti jedna znacajnija partija nema nikakvih problema s takvim poslovanjem drzave. Oni se samo bore izmedju sebe da mkojvo partijski ljudi budu na celu te mafije.

Nama zbog toga nije toliko ptrebna reforma ustastva per se nego nam je potreban reforma cijele drzavne strukture koja, ako ce ikada profunkcionirati kao pravna drzava, mora biti odraz volje vecine slobodnih drzavljana a ne samo volje partijskih mocnika. U tom smislu ustaski ustroj drzavnih ustanova, odnos prema drzavnoj imovini i briga za Hrvate i za nase hrvatske potrebe - u svim tim sektorima mi imamo i te kako puno nauciti upravo iz dana Nezavisne Drzave Hrvatske odnosno iz dana Hrvatske revolucionarne organizacije Ustasa.

Ako pogledate malo detaljnije vidjet cete da ovi sto se busaju da su ustase (kao ovaj nedavno u Slunju) u praksi rade sve ono sto je nespojivo sa pricnipima ustaskog pokreta i s naukom Dr. Ante Pavelica. Upravo radi toga rezimski mediji i posvecuju toliko paznje tim sitnim glupostima i Thompsonu koji na taj nacin odradjuje posao za rezim jer konstantno odrzava u medijim tu pricu o tome kao su ustase negativni (jer inace zbog cega bi se njih toliko osudjivalo!) i u isto vrijeme odvraca paznju i pravi zbrku medju mladima koji jesu za ustase a on ih putem pjesme odvodi u okrilje HDZ-a jer stalno gusli o nekakvim Tudjmanovim ratnicima kao da uopce nije svijestan da nam je upravo Tudjma skuhao sve ovo tako da su komunisti samo u Hrvatskoj ostali na vlasti i to bez i kakve konkurencije. Thompsonu to nimalo ne smeta: ne smeta mu ni Mesic, ni Manolic, ni Sanader, ni Seks ni Bebic niti bilo tko drugi iz te komunisticke bande. On u tome vidi buducnost Hrvata, u pomirenju koje se sastojalo u tome da ustase dragovoljno prihvate ulogu fasista i da sute o partizanskom crvenom fasizmu i da partizani (anit-Hrvati) ostanu na vlasti na svim znacajnijim drzavnim funkcijama. Za njega je kao i za sve druge HDZ-ovce to pravo pomirenje!?

Hvala na javljanju,

Andjelko Galic

Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


7. 01-09-2008 03:19


Meni je vise dosta te price o NDH i Jugoslaviji. Ni jedna ni druga se nisu iskazale i hvala Bogu nema ih vise. Recimo ja koja zivim u Splitu, da je zazivjela NDH vjerojatno bi sad pricala cisti talijanski i natucala par rijeci hrvatskog, doduse dijalekta sto bi mi nona i nono prenjeli u djetinstvu. Ta cinjenica o prodaji Dalmacije Italiji se nekako zaboravlja kad se prica o ustasama. Je li predaja teritorija Italiji nacionalna veleizdaja? Naravno. Svaka cast na ideji o Hrvatskoj, ali to je sve sto se moze cijeniti kod Ustasa. Praksa je ispala Bože pomozi(dalmatinskim Hrvatima)...prodali su nas.
Registrirani Korisnik

buzz


8. 01-09-2008 08:04


Buzz, to jednostavno nije istina. Bilo bi puno korisnije da se malo raspitate o tome ako Vas to vec zanima nego da ovako otvoreno promovirate najobicniju partizansku propagandu koja je bila uperena upravo protiv nas Hrvata - kao i cijeli partizanski pokret.

Svi ovi problemi koje mi danas imamo u Hrvatskoj izviru upravo iz te cinjenice da su na svijetski mocnici nametnuli taj komunisticki jugoslavenski rezim protiv volje naseg naroda. Problem je upravo u tome sto taj isti pravni sustava koji je drmao Jugoslavijom sada drma u Hrvatskoj i sto smo mi Hrvati bili silom natjerani da prihvatimo to partizansko i jugoslavensko komadanje Hrvatske.

Bez ispravka te nepravde nece biti mira medju Hrvatima pa tako ni medju nasim susjedima. To je zalosni fakat kojeg i Vi izgleda nesvijesno zaobilazite. Ustase nikada nisu prodali Dalmaciju niti bilo koji drugi pedalj hrvatskog prostora nikome.

Kad su Talijani uzeli pola Dalmacije Hrvati tada nisu imali ni 10 000 pusaka a Talijani su u tom trenutku imali preko 200 000 naoruzanih vojnika na jugoslavenskom (hrvatskom) prostoru ili nadomak tog prostora, spremni da u svakom momentu uzmu sve sto su htijeli.

Zato pamet uglavu ili knjigu u ruku pa tek onda u javnost s komentarima.

Andjelko Galic

Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


9. 20-02-2010 12:33


G.Galicu,hvala vam na ovome pismu...odavno sam svijestan ovih zlih partizanskih zabluda,pretrazujem,citam i otkrivam tekstove koje objasnjavaju sve ove zablude,pa sam voljan napisati nesto o Ustaskom pokretu i njegovom odnosu s fasizmom u Italiji,te nacizmom u Njemackoj...

Odnos Ustaškog pokreta prema Židovima nedvosmisleno je razjasnio Budak, kada je, izdajući tjednik Hrvatski narod, u lipnju 1939.napisao: Tjednik Hrvatski narod nije i neće biti antisemitsko glasilo, ali isto tako ne će nikada voditi ničiju, pa ni židovsku nego samo hrvatsku narodnu politiku. Mislim, da je ovo posve jasno i da mora zadovoljiti svakog Židova.To liberalno stajalište, u kome nema ni trunka antisemitizma ili rasizma je, na žalost, izmjenjeno u praktičnoj politici za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske. O tomu, dakle i o razlozima promjene te politike, govorit ću u idućim kolumnama. Da je do toga došlo pod inozemnim, sigurno njemačkim, pritiscima, za sada će se samo navesti svjedoćanstvo bl.Alojzija Stepinca, kojemu je teško poricati istinoljubivost. Na ispitivanju pred OZN-om u Zagrebu 20.svibnja 1945.on je izjavio, da je prigovorio Paveliću zbog rasnih zakona, zahtjevajući od njega, da ukine tu sramotu, koja sigurno nije nikla iz hrvatske duše, na što mu je Pavelić odgovorio: Jasno je, konačno i moja supruga nije čiste arijske rase, pa prema tome nije ovaj zakon po našoj namisli i volji. Ovim je sve rečeno. Ali ni tada se političke mjere protiv Židova nisu opravdavale rasnim teorijama nego njihovim navodno nesocijalnim ponašanjem u društvu. Na tome se je temeljila antisemitska promidžba.

Dakle, izuzevši antisemitizam, koji mu je bio nametnut za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske, Ustaški pokret nije imao ni jedne dodirne točke s fašizmom i nacionalsocijalizmom. Svaka eventualna sličnost je prividna jer potječe iz bitno različitih motiva i u bitno različitim okolnostima.Na to je mislio i prof.Aleksandar Seitz, visoki hrvatski državni dužnosnik,kada je u Karlovcu 8.kolovoza 1943. izjavio, da je pogrješno naš vladavinski sustav prosuđivati po tome, kako se on očituje u ovako teškim prilikama, misleći pri tomu sigurno na rat. Sve će to potvrditi i drugi dokazi, koji se navode.

Emigriravši iz Hrvatske u siječnju 1929.,Pavelić je otišao u demokratsku Austriju, a ne u fašističku Italiju, i nastanio se je u Beču, odakle je namjeravao povesti borbu za rušenje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i za uspostavu slobodne i nezavisne hrvatske države. Tek kada je 25.rujna 1929.izgnan iz Austrije, otišao je preko Njemačke u Italiju, s kojom ga, oćito je, nisu vezale nikakve posebne, pa ni ideološke simpatije. U svome političkom radu povezivao se sa svima onima, za koje je mislio, da mu mogu ili da su mu spremni pomoći u rušenju jugoslavenske države i oslobođenju hrvatskog naroda, bez obzira na njihova ideološka shvačanja. U tu svrhu odmah nakon stvaranja te države počeo je održavati stalne veze sa skupinom hrvatskih časnika u Beču (Sarkotić, Duić, Perčević), koji su opet bili povezani s austrijskim i mađarskim političkim krugovima. Godine 1927.osobno se je povezao 26.lipnja s Italijom, 29.listopada s Mađarskom, a početkom prosinca s Unutrašnjom makedonskom revolucionarnom organizacijom (VMRO), kojoj je stajao na čelu Vančo Mihajlov.Dana 19.travnja 1929.došao je s Gustavom Perčecom u Sofiju, na poziv Makedonskog nacionalnog Komiteta,s kojim je sutradan, 20.travnja, u mjestu Banki, kraj Sofije, podpisao sporazum o zajedničkoj borbi za slobodnu i nazavisnu Hrvatsku i Macedoniju. Slične sporazume podpisao je u ime Ustaškog pokreta 17.ožujka 1933. u Budimpešti s Kosovskim komitetom,kojega je predstavljao Hasanbeg Priština, a 24.srpnja 1933.u Zuerichu s Mađarskom revizionističkom ligom, u ime koje je nastupio dr.Tibor Eckhardt.

Nasuprot tomu, nacionalsocijalistička Njemačka je sustavno progonila ustašku emigraciju i onemogučavala joj rad.Dr.Branimir Jelić tvrdi,da ga je gestapo pozivao i zatvarao bar četrdeset puta,a od toga u toku jedne godine bio je dvadeset pet puta zatvoren i osam puta je stupio u štrajk glađu. O onemogučavanju ustaške djelatnosti govore i njemački diplomatski dokumenti. U pismu, što ga je njemački državni tajnik dr.Lammers poslao 30.studenoga 1933.Rosenbergu, poglavaru vanjskopolitičkoga ureda NSDAP-a, a u kojemu se traži, da dužnosnici NSDAP-a ne ometaju zabranu izlaženja ustaških novina,i zričito stoji: Reichskanzler je,kako znate,iz ideoloških razloga protiv bilo kakvih pomaganja i podupiranja emigranata.U okružnici njemačkoga ministarstva vanjskih poslova,poslanoj raznim njemačkim poslanstvima 27.i 29. listopada 1934.u svezi s marsejskim atentatom, također se izričito tvrdi: Hrvati nisu nikada primili nikakve financijske pomoći od bilo kojeg njemačkog ureda. Naprotiv, njemačka i jugoslavenska vlada surađivale su uvijek protiv hrvatskih emigranata. I sama Italija je prema njima dvolično postupala. Kad god je mislila,da se može sporazumjeti s Jugoslavijom, zabranjivala je rad Ustaškoga pokreta,a ustaše je, uključivši i samoga Pavelića, zatvarala, slala u zatočeništvo i raseljavala po Italiji, tako da ne mogu doći u svezu jedan s drugim. Prema tomu, niti su Pavelić i Ustaški pokret najprije i isključivo tražili oslonac u fašističkoj Italiji i nacionalsocijalističkoj Njemačkoj, niti su im ga ove širokogrudno davale. Bilo je upravo obratno.

Po dolasku u emigraciju Pavelić se je najprije,krajem srpnja godine 1929.,obratio svjetskoj demokratskoj javnosti spisom Uspostava hrvatske države trajan mir na Balkanu.Spis je tiskan u New Yorku.U njemu je u kratkim crtama upoznao svjetsku javnost s međusobnim odnosima Hrvata i Srba,položajem hrvatskoga i ostalih nesrpskih naroda pod srbijanskom vlašću,bezuvjetnim zahtjevom hrvatskoga naroda za državnom nezavisnošću,što je ujedno jamstvo mira na Balkanu,a time i u Europi,jer Srbija svojom šovinističkom i imperijalističkom politikom prema svim susjednim državama predstavlja trajnu pogibelj za taj mir.Dana 1.rujna iste godine uputio je apel Društvu naroda u Genevi,kojim ga upoznaje s nasiljima srbijanskih vlasti nad hrvatskim narodom,mogučnošću izbijanja oružanog sukoba između Hrvatske i Srbije,ako se hrvatskom narodu ne omogući ostvarenje prava na smoodređenje i odlučnim zahtjevom,da oboružana snaga kraljevine Srbije isprazni hrvatske zemlje,kako bi hrvati opet mogli u miru urediti svoju državu,odklanjajući ujedno od hrvatskog naroda odgovornosti za posljedice,koje bi mogle nastati izbijanjem sukoba.

Nekoliko godina kasnije on se je opet,objavljivanjem spisa Ekonomska obnova podunavskih zemalja,obratio svjetskoj,dakle i demokratskoj javnosti.U njemu ističe,da je ekonomska obnova Podunavlja nemoguća bez političkoga riješenja,a toga opet nema bez uspostave slobodne i nezavisne hrvatske države.U međuvremenu su se sa sličnim zahtjevima oglasile i hrvatske udruge iz inozemstva i to Hrvatski savez iz Serainga,Belgija,3.studenoga 1931.Hrvatski domobran iz Buenos Airesa 31,srpnja 1932.i Liga za oslobođenje Hrvatske iz San Francisca 27.studenoga 1932.Sve su te udruge bile usko povezane s Ustaškim pokretom.Hrvatski savez se je svojim zahtjevom obratio Društvu naroda,a Liga za oslobođenje Hrvatske senatskom odboru za vanjske poslove i državnomu tajniku Sjedinjenih Američkih Država,ministrima vanjskih poslova Engleske,Njemačke,Francuske,Italije,Bugarske,Mađarske i Austrije i senatoru Kalifornije s molbom,da se ta stvar iznese pred svjetski forum,što je u ono vrijeme moglo biti samo Društvo naroda.Na sve ove apele,prosvjede,rezolucije i predstavke Društvo naroda i svjetska demokratska javnost ostali su gluhi.

Tek nakon svega toga,kad je i Italija započela pregovore o zaključenju sporazuma s Jugoslavijom,a Pavelić,izašavši iz zatvora,kao i ostale ustaše stavljen u zatočeništvo i pod strogi policijski nadzor,zbog čega je zaprijetila propast Ustaškomu pokretu,on se je memorandumom Hrvatsko pitanje obratio nacionalsocijalitičkoj Njemačkoj.No,i ona je držala,da joj je korisnije prijateljstvo s Jugoslavijom,pa se na taj memorandum i na hrvatske težnje sve do podkraj ožujka 1941.nije ni osvrtala.Pavelić se je i na drugi način pokušao izbaviti iz izolacije koju mu je nametnula Italija.U veljaći 1937.htio se je tobože radi specijalističkog pregleda,prebaciti Švicarsku,ali su Talijani odbili njegov zahtjev da posjeti medicinskog specijalista u Genevi.Kada je riječ o spisima Uspostava hrvatske države trajan mir na Balkanu i Ekonomska obnova podunavskih zemalja,uočljivo je,da je Pavelić u njima doslovno slijedio način razmišljanja dr.Eugena Kvaternika.

Kao što je Kvaternik pokušao zainteresirati Francusku za hrvatski problem i dobiti njezinu pomoć za uspostavu nezavisne hrvatske države,u promemoriji princu Jeromeu Napoleonu od 20.svibnja 1864.je dokazivao,da je nezavisna hrvatske država uvjet slave i veličine Francuske,tako je sada Pavelić u spomenutim spisima tvrdio,da je nezavisna hrvatska država jedino jamstvo mira,sigurnosti i napredka ne samo na Balkanu nego i u cijeloj Europi.Dakle,Pavelić i Ustaški pokret su u emigraciji težište svoje promidžbene djelatnosti usmjerili baš prema demokratskim državama i organizacijama,želeći zadobiti u prvom redu njihovu naklonost,ali bez uspjeha.U tomu su slijedili hrvatske uzore,a nisu kopirali tuđe.

Gotovo od početka svoje djelatnosti Ustaški se je pokret izričito ograđivao od fašizma i nacionalsocijalizma. Tako je Ante Valenta, tajnik Hrvatskog domobrana za Južnu Ameriku, pisao godine 1935. da domobranstvo nema ništa zajedničkog ni sa fašizmom, ni sa komunizmom, ni s kapitalizmom, ni sa klerikalizmom. Hrvatski domobran je naziv, pod kojim je Ustaški pokret djelovao u Sjevernoj i Južnoj Americi.Paveličeva izjava iz već spominjanog letka iz 1937.,da Ustaški pokret nije nastao niti je osnovan radi i u svrhu kakovih ideoloških maksima opčenite naravi,nego kao revolucionarni pokret za oslobođenje hrvatskoga naroda ispod tuđeg gospodstva i za uspostavu samostalne i nezavisne države Hrvatske,u stvari je ograđivanje i od fašizma i od nacionalsocijalizma.No,Pavelić se je izričito ogradio od fašizma i u jednoj svojoj poruci u Hrvatsku godine 1938.,u kojoj je rekao,da se treba u svakoj djelatnosti i radu služiti ustaštvom a pobijati neprijateljski protivnički manevar,kojim oslobodilačku borbu i borce nastoje okrštavati sa frankovstvom,fašizmom i drugim imenima,želeći tako kod neupučenih kompromitirati ljude i djela.

Tvrdeći da fašizam i nacionalsocijalizam odgovaraju samo duši talijanskoga odnosno njemačkog naroda,od tih ideologija se je ogradio i Budak,kada je 1939.napisao,da nitko ne bi uspio,da kod sebe uvede bilo fašizam bilo nacizam,jer ni jedna ni druga nauka ne odgovara duši nijednog drugog naroda,pa su zbog toga a ne zbog protivljenja vlasti propali pokušaji osnivanja tih pokreta kod drugih naroda.Ali Jugoslavenski orijentirana hrvatska historiografija,koja se je bavila ovom problematikom,tvrdi,da se je Pavelić knjigom Strahote zabluda,objavljenom 1937.u Italiji,deklarirao za fašistički sustav.To ne odgovara istini.U Strahotama zabluda Pavelić se bavi teorijom i praksom komunizma,kao največega ljudskog zla,pa se pita,kako mu se suprostaviti.U suprostavljanju komunizmu,po njemu,fašizam i nacionalsocijalizam su uspješniji od liberalne demokracije,koja omugučuje njegovo širenje.No,on ta tri sustava podrobno ne analizira pa se i ne opredjeljuje ni za jedan od njih.

Inače,mnogi su istaknuti ustaški dužnosnici krajnje se negativno izražavali o fašizmu i nacionalsocijalizmu.Dr.Julije Makanec je pisao,da je fašizam pogazio slobodu pojedinca i da će neki narodi morati natrag u krvi osvajati slobodu,koje su se u teškim trenutcima svoga kolektivnog života odrekli.

Prof.Ivo Oršanić kasnije upravni zapovjednik Ustaške mladeži,isticao je,da su svi nositelji totalitarizma(komunizma,fašizma,nacionalsocijalizma)nosioci zla i zločina i da je svaki totalitarizam negacija životnog smisla,i prema tome apsurd.

Dr.Vilko Rieger,neko vrijeme pročelnik za promidžbu u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj,tvrdio je,da sva tri sistema,nacionalni socijalizam,fašizam i komunizam,nose despotske oznake,oni su diktatorski i autokratski,da nitko nema pravo svoj društveni poredak drugomu nametati,pa ni komunisti,fašisti i nacionalsocijalisti,i da je hrvatski narod protivan svakoj diktaturi.

Franjo Nevastić,sigurno jedan od najpoznatijih ustaških orijentiranih sveučilistaraca uoči Drugoga svjetskoga rata,iznosio je stajalište,da njemački rasizam,koji je osnov cijelom naziranju nacionalsocijalizma i koji prožima duboko cijeli pokret,znači negaciju kulturne strane fašizma,negaciju momenata spiritualnosti i religioznosti,pa se poziva na ruskoga filozofa Berdjajeva,da je nacionalsocijalizam gori i od komunizma,a fašizam mu opet svojom težnjom za socijalnim unitarizmom i totalitarizmom,pa svojim nekim supsidijarnim rekvizitima,koji se uza nj redovno pojavljuju(militarizam,ekspanzivnost itd)prijeti opasnošću da prekorači granice svoga socijalnog poziva na štetu slobode,koja je prvi preduvjet ljudske sreće uopće.

Takva shvačanja bila su opčenito raširena u ustaškom redovima,pa je to moralo izazvati nezadovoljstvo s Ustaškim pokretom šašice nacionalsocijalista,predvođene Stjepanom Bućem i Slavkom Govedićem,koja je u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj pokušala osnovati nacionalsocijalističku stranku,ali su hrvatske državne vlasti to onemogučile,a kolovođe te zamisli su redarstveno nadzirale.Ali neprijateljstva između ustaša i tih nacionalsocijalista nisu se iscrpljivala samo u tome.Izgleda,da je ponekad među njima dolazilo i do fizičkih obračuna,koja su završavala smrću.Tako Hans Helm,njemački policijski attache u Hrvatskoj,javlja svojoj središnjici u Berlinu,prema prijevodu na srpski jezik,da je 6.kolovoza 1942.ubijen na ulici u Zagrebu Wilhelm Hamp,Folksdojčer i pripadnik Hrvatske nacionalsocijalističke partije,od strane agenata ustaške policije.Izričito tvrdi,da je u pitanju političko umorstvo,pošto su članovi ove,od Slavka Govedića rukovođene partije,zuzimale stav protiv tada postoječeg režima,a večina njih sarađivala je obaveštajno tesno sa nemačkim ustanovama,a naročito sa samim Helmom.


Dakle, Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski. To potvrđuje i činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu.
Registrirani Korisnik

taboof


10. 20-02-2010 22:34


Taboof, drago mi je da ste se upustili u ovo trazenje istine o Ustasama. Mi smo toliko optereceni tim poptuzbama o tretmanu Zidova da je prakticki nemoguce progovoriti o Nezavisnoj Drzavi Hrvtskoj a da netko odmah ne potegne to pitanje.

To pitanje, medjutim, je jako kompleksno, i po onome sto sam ja do sada uspio saznati, ne samo da je komplesksno nego je velikim dijelom jos uvijek potpuno neistrazeno, odnosno falzificirano je.

Mislim da radi toga po tom pitanju jos ne mozemo izvoditi zavrsne zakljucke (kao sto je ovaj Vas o praksi, odnosno o tome kako se odustalo od ranijih ustaskih nacela pod pritiskom Njemacke).

Tu treba imati na umu da su Hrvati sebi stvorili velike probleme s Njemcima radi tog pitanja, dakle nije to islo tek tako, recimo kao sto se danas primaju diktati iz EU.

Ja sam tek poceko gledati neke stvari u arhivu a jedna kutija je puna bas tih materijala o problemima na koje su Njemci naletjeli u Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj. Tu ce sigurno biti jos puno korekcija.

Mnogi nasi (partizanski historicari) zaboravljaju cinjenicu da je Njemacka bila jedna od rijetkih drzava koja je bila voljna prodati oruzje i municiju Hrvatskoj. Ja mislim da je to bio jedan od glavnih cimbenika u suradnji izmedju Hrvatske i Njemacke iz tog vremena.

Sami zakoni koji su prihvaceni po pitanju Zidova, koliko je meni do sada poznato, imali su dvije vrlo vazne komponente koje se rutinski ne spominju u partizanskoj "historiogafiji". Prvo, ti su zakoni u Hrvatskoj dozivjeli velike promjene i u njih je ugradjeno dosta iznimaka kojima je njemacka verzija tih zakona dosta razvodnjena. Drugo, ti se zakoni nisu provodili onako kako nam sada to prepricavaju uglavnom partizanski izvori. Ne zelim se upustati u vise detalja po ovoj temi jer tema je jos uvijek velikim dijlom neistrazena ali zelim ovom prilikom ukazati na indikacije da se ti zakoni nisu odnosili na Zidove koji su bili hrvatski drzavljani nego primarno na one koji su kao izbjeglice dosli u Hrvatsku bjezeci od Njemaca iz drugih europskih drzava.

Pitanje o Stepicu i njegovoj vjerodostojnosti nije bas tako jednostavno kako Vi pretpostavljate. Sigurno je da mu se po nekim pitanjim moze vjerovati. Isto je tako sigurno da je i on u toj buri imao svoje ciljeve i da je svoje djelovanje usmjeravao prema tim ciljevima.

Stepinac je bio za Nezavisnu Drzavu Hrvatsku, tu nema nikakve dvojebe (iako Bozanic i njegova ekipa sada zele to zanemariti, skoro pa po svaku cijenu), ali je Stepinac isto tako ite kako zelio biti stvarni cimbenik u hrvatskoj politici.

Kako mu hrvatska Vlada to nikako nije dozvoljavala on je radi toga bio dosta frustriran pa je Valdu i razna ministarstva dusio svojim intervencijama i zauzimanjem koje je uglavnom bilo utemeljeno na partizanskim glasinama o navodnim ustaskim nezakonitim radnjama. Stepinac je bi svijestan toga pa bi radi toga i svoja "zalaganja" stalno formirao tako da se iz aviona vidi da on ne govori o stvarnim cinjenicama nego samo o nagadjanjima.
(Inace te njegove intervencije i intervencije mnogih drugih koji su stalno pokusavali rjesiti nesto mimo pravnog procesa bile su do te mjere pretjerane da je Vlada u jednom trenutku osjecala potrebu zakonom zabraniti takve intervencije.) U jednom dokumentu iz korespodencije izmedju Stepinca i Lorkovica, Lorkovic mu je doslovno, ali na fin nacin, rekao da se prestane petljati u drzavne poslove. Ali za Stepinca je to bila jednostavno neodovljiva napast.

Sad nije bas popularno pisati kriticke osvrte o Stepincu ali to je nuzno bez obzira sto nije popularno. Bilo je tu i drugi stvari koje su bile pod palicom Kaptola iz Stepicevog vremena a koje se vrlo tesko uklapaju u ovaj image Stepinca koji se sada na veliko propagira u Hrvatskoj. Ali to je stvrno jedna posve druga tema.

U svakom slucaju ako pristupamo ovoj temi sa znanstvenog stajalista onda moramo paziti da sve cinjenice stavimo pod isto povecalo, bez obzira da li je rijec o crvenim ili crnim ili bilo kojim drugim uniformama.
Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


11. 20-02-2010 22:58


G.Galić., zaista me čudi ta vaša kvaziliberalna opcija koju promovirate i u****o etiketirate ustašama. Zašto toliko forsirate "kvaziliberalnost" kakvu danas u državi zdušno promoviraju komunistički sinovi najvećih krvnika na cijeloj političkoj sceni i na silu se trpajući skinutih gaća u centralističko neoliberalnu prokapitalističku organizaciju kao što je EU.
Zašto g.Anđelko u****o branite Židove kad se zna da su oni jedni od najvećih krivaca ovoga današnjeg stanja u državi jer su se jako dobro ukomponirali sa već navedenim partizansko-udbaškim sinovima bez kojih bi jako teško išla ova kvaziliberlana komunistička propaganda koja se neprestano vrti u medijima.
Oni upravljaju cijelim medijskim prostorom u Hrvatskoj, ONI obmanjuju ljude, peru im mozgove, upravljaju njihovom saviješću, pri tom ne biraju sredstva i to na najpodmukliji način, dok bitne krucijalne stvari guraju pod tepih, one postaju irelevantne... Oni su vlasnici SVIH tiskovina u Hrvatskoj, BAŠ SVIH, obe komercijalne televizije koje imamo(i RTL i NOVA TV) su direktno pod njihovom pashom i ontrolom, nacionalnu televiziju vode partijski rukovodioci na kojoj je kao gost najčešće viđen TKO?? Žarko Puhovski i ostala slična ljevičarska bagra. ONI su upravo i izabrali novog "predsjednika" Socijalističke Republike Hrvatske, NELEGITIMNOG predsjednika, predsjednika tkz. "pravednika" umotanog u celofan, predsjednika sina partizanskog krvnika Ante Josipovića, predsjednika bez duše, bez srca, bez života, predsjednika nevjernika, predsjednika veleizdajicu, predsjednika upravo onog profila čovjeka kakvog ovaj svijet idealizira, ateiziranog ljevičarskog neoliberlanog uma, redukcionističko-materijalističkog mentalnog sklopa.

Jeste li i vi G.Galić za GAY i ***** parade po Hrvatskoj kao takav leberalist, jeste li i vi za nakaradni izopačeni ateistički hedonistički život kakav sa zdušno promovira po cijeloj zemaljskoj kugli putem medija pa i vašoj već odavno ateiziranoj Americi...???

Nemojte samo da se Poglavnik još okrće u grobu radi takvih izjava i istupa.
Registrirani Korisnik

ISTINA


12. 21-02-2010 07:38


Istina, bilo bi fer kad biste malo ozbiljnije definirali to sto nazivate mojom "kvasiliberalnom" opcijom. Iz prilozenog se ne vidi nista osim Vase mrznje prema Zidovima!? Cemu jedna takva mrznja prema cijelom narodu?

Ni u kemiji (gdje lako mozemo kontrolirati i ponavljati eksperimente) nije lako saznati stvarne uzrocno-posljedicne veze a Vi nastupate s toliko sigurnosti u podrucju u kojem je inace vrlo tesko biti tako siguran, a da i ne govorimo o pronalazenju stvarnih uzrocno-posljedicnih veza.

Ako vec govorimo o Zidovima onda treba imati na umu da su Zidovi bili i u sastavu Nezavisne Drzave Hrvatske isto kao i u sastavu tog teroristickog partizanskog pokreta. (Vjerojatno ih je vise bilo u sastavu Nezavisne Drzave Hrvatske, ali kako ni ta tema nije jos ozbiljno obradjena ni o tom se ne moze govoriti kao o cinjenici).

Ja se trudim upoznati se sa sto vise tekstova koje je napisao Dr. Ante Pavelic. Nidjge do sada, ni u jednoj njegovoj knjizi, govoru, javnom ili privatnom, nisam nasao nista sto bi ukazivalo da je on na bilo koij nacin bio protiv Zidova, kao nacije. Pa me radi toga cudi Vasa pretpostavka da to nije bilo tako.

Dr. Ante Pavelic je prvenstveno dijelio ljude na dvije grupe: one koji su zeljeli raditi na stvaranju Nezavisne Drzave Hrvatske i one koji su se borili protiv ideje o Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj. Njemu nista drugo nije bilo toliko vazno kao ta klasifikacija.

Vas komentar s ovim i ovakvim sadrzajem kod mene ozbiljno pokrece pitanje Vase motivacije,

Na koji nacin danas Hrvatima moze pomoci konfrontacija s bilo kojom drugom drzavom ako se dobro zna da je nas glavni problem danas prakticki 100% nas domaci problem, to jest ustroj ove Socijalisticke Republike Hrvatske. Borba za bolju Hrvatsku mora biti uperena protiv tog ustroja, dakle mora se voditi na domacem terenu a kako cemo je mi voditi na bilo kojem terenu kad smo kao biracko tijelo potpuno razbijeni, zbunjeni i puni sumnje jedan u drugoga pa jednom klasicnom staljinistickom metalitetu (Josipovic) suprostavljamo drugi klasicni staljinisticki tip (Bandica) i to, da tuga bude veca) kao vjernika i kao desnog politicara! - a covjek se 20 godina i rukama i nogama bori za idealne Komunisticke Parije Jugoslavije!?

Jesu li nam i zato krivi Zidovi ili mozda Srbi?
Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


13. 21-02-2010 18:45


Današnja kvazilibaralna opcija kako je ja volim nazivati i koja je postala zaštitni znak ovih liberalnih mangupa je opcija ateističkog liberalizma kao svjetonazora i globalizma kao sustava vladavine nadnacionalnog kapitala. Preširok i prekompleksan je to pojam kojeg je suvremeni svijet stvorio da bi se to Vama samo tako objasnilo na ovom forumu.

G. Anđelko, ja vam govorim isključivo o činjenicama i u potpunosti se slažem sa korisnikom \"Vuott-om\".

Problem morate sagledavati s više strana jer u njemu nije uključena samo jedna strana. U njemu jednu od najbitnijih uloga, između ostalih, imaju upravo već spomenuti Židovi, cionisti koji sustavno i temeljito odrađuju ono što im je u interesu, ono što im odgovara, naravno najubojitije sredstvo današnjice kojim se upravo oni koriste su MEDIJI.(pisani i elektronski)

Upravo ovu dvojicu predsjedničkih kandidata koje ste spomenuli i koji su s našli(GLE ČUDA) u drugom krugu su stvorili ONI temeljem sustavne medijske manipluacije i obmane kako bi što snažnije utjecali na svijst prosječnog birača i stvorili LAŽNU I ISKRIVLJENU ALI svakako poželjnu sliku o pojedinom kandidatu, kako je stvorena primjerice o drugu Josipoviću (fin, uglađen, pametan, obrazovan, pristojan, miran, staložen itd itd....)

Ja se nebih toliko osvrtao unazad više desetaka godina jer to je vrijeme prošlost, trebamo se suočiti sa današnjim problemima kojih je napretek i pokušati ih prvenstveno definirati kako bi se upuštali u njihovo rješavanje. Naravno da su oni nastali iz uzročno-posljedične veze ali uzroci su debelo iza nas, treba pošto poto rješavati posljedice., spasiti što se spasiti da., iako sam, sagledavši iz mnogo kuteva ovu vrlo kompleksu i nezgodnu situaciju, pomalo skeptičan i demotiviran.
Zbog toga sam i napisao onaj komentar o \"EUTANAZIJI\" a glasi.:

\"Eutanazija G. Anđelko, eutanazija., partizani i bivši i sadašnji komunisti, svakakav ološ, su vas(nas) eutanazirali, eutanazija je toliko dobro i jako djelovala da se i nakon 20 godina iz nje još nitko nije probudio a bilo kakvi pojedinačni pokušaji buđenja završavaju propašću, stigmatizacijom i marginalizacijom. Sve je smišljeno i sve se planski obavlja., svakakvim suvremenim, podmuklim i visokosofisticiranim metodama, to Vam jednostavno mora biti jasno.
Registrirani Korisnik

ISTINA


14. 21-02-2010 19:00


Istina, ako pretpostavimo da je sve tocno sto ste sada napisali, kakve zakljucke mozemo izvuci iz toga?

Svaka nacija i politicari iz svake nacije (osim ovi iz Hrvatske) se bori da poveca utjecaj svoje nacije i poboljsa stanje svojih drzavljana. To je i za ocekivati i za takve stvari se koriste i legalna a ponekad i ilegalna sredstva. To je fakat.

Kako Vi onda mozete optuzivati Izrael radi toga sto oni rade ono isto sto i svi drugi pokusavaju uraditi?!

Steta je, dakle, da Vi kao poametna osoba nasijedate na takve stvari kao sto su taj oblik anti-semitisma i rasizma.

Tko je nama Hrvatima branio da se mi sami izborimo za bolju sitauciju u svojoj vlastitoj drzavi?

Kako se mi mozemo boriti za bolji polozaj Hrvatske na medjunarodnom planu ako nas uglavu tuku ovi jugoslaveni iz nasih vlastitih drzavnih ustanova?

Kakve veze imaju Zidovi s time? Ako su im oni i dali novac i ako oni i rade za njih mi jos uvijek mozemo i moramo vuci svoje konce u svojoj drzavi, zar ne?

A gdje smo mi? Najlakse je postati depresivan i pustiti sve k vragu. Mi radi toga i imamo ovakvo stanje kakvo imamo jer mnogi su uvjereni u svoju nemoc. Zar nije vrijeme malo bolje pogledati sve one zakone koji su usvojeni 1990-tih godina i na kojima je utemeljena sva ova pljacka, korupcija i kojima je narod u ptopunosti iskljucen iz procesa odlucivanja po svim vaznijim pitanjima?

A Vi ne biste isli vise od 10 godina unazad? Vrlo Vam je zanimljiva ta teza? Zvuci pomalo kao da ste i Vi jedan od onih koji zeli zadrzati status quo a u isto bi se vrijeme zelio boriti, odnosno bi zelio da se taj status quo mijenja?! Gdje je tu logika?
Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


15. 21-02-2010 19:35


Prvo da se osvrnem na ovaj Vaš zadnji ulomak na rečenicu o prošlosti koja je izgleda pomalo krivo shvaćena a rečena je u smislu da se nema smisla ni prevelike koristi osvrtati na nešto što se zbilo ima 50, 60 ili 70god, dakako da se to ne smije zaboraviti i da se treba ponositi sa svijetlim događajima iz prošlosti četrdesetih godina ali pred nama su veoma teški i kompleksni problemi koji se sada moraju početi tek definirati kako bi se u doglednoj budućnosti stvari pomicale nabolje.

Ova Vaša rečenica je jako bitna.
"Kakve veze imaju Zidovi s time? Ako su im oni i dali novac i ako oni i rade za njih mi jos uvijek mozemo i moramo vuci svoje konce u svojoj drzavi, zar ne? "

ODGOVOR JE: NEMOGUĆE, ni praktično ni teoretski jer je novac danas pokretač svega. Oni imaju SVE, i NOVAC i MOĆ, I SVOJE SUCE I ZAKONE KOJE SU ZA SEBE STVORILI, I MEDIJE I OSTALU POPRATNU MAŠINERIJU.

Svaki pokušaj djelovanja, buđenja, biva eutaniziran, marginaliziran, stigmatiziran..


Zato sam već nakoliko puta isticao da je temelj uspjeha kolektivno buđenje i to prije svaga za izbore, jer od izbora sve počinje.
Sa druge strane kad pogledam tu izbornu prljavštinu, obmanu, manipulaciju, pranje mozgova naivnih ljudi, kako od strane krnjeg državnog aparata tako i od strane medija dođu mi suze na oči.
Registrirani Korisnik

ISTINA


Prijavi post
Vrh
 Profil Pošalji e-mail  
Citiraj (i odgovori)  
 Naslov: Re: PORUKA SVIM MLADIM USTAŠAMA!
PostPostano: čet srp 18, 2013 09:49 
Offline
Site Admin

Pridružen/a: čet ruj 27, 2012 11:12
Postovi: 241
---------
KomentarI (NASTAVAK):

16. 22-02-2010 05:51


Istina, Vas stav o proslosti pretpostavlja da ona nema nikakve veze s ovim sto se sada dogadja. Mislim da je to vrlo problematican stav i da sve ovo sto se nama danas dogadja potjece iz te nase nedavne proslosti, odnosno utemeljeno je na tim laznim pretpostavkama o nasoj novijoj povijesti.

U tome je cijela kvaka ovdje jer nas ne tare nista drugo i nitko drugi nego upravo taj institucionalizirani komunizam koji je terorom uspostavljen u Hrvatskoj 1945. godine.

Ja bih Vam taj kontinuite mogao pokazati u razvoju svih danasnjih drzavnih ustanova i mentalnog sklopa koji vlada u tim ustanovama.

Dakle, u normalnim uvjetima Vas bi stav bio posve logican ali kako se ovdje, kad je rijec o Hrvatskoj i nasoj novijoj povijesti, rijec o necemu sto je zaista imalo apokalipticnu dimenziju, ta je proslost i danas i te kako relevantna jer mi svaki dan zivimo organizirani oko tih njihovih lazi.

Usput, suze su dobar znak i indikacija da je čovojek spreman krenuti u novom pravcu, da je shvatio bitan dio poruke...
Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


17. 22-02-2010 10:24


Svjestan sam ja toga g.galiću, naravno da je to uzročno posljedična veza iz prošlosti koja se sada replicira na sadašnjost ali mi moramo rješavati ono što se događa sada, nije to nikako problematičan stav već razumno rasuđivanje i definiranje sadašnjih problema., spasiti što se spasiti da.

Institucionalni komunizam mogu jedino suzbiti novi nepotrošeni ljudi isključivo na izborima i nitko drugi, u tom sam kontekstu i napisao da sam skeptičan glede toga jer su sve skrojili kako njima odgovara, počevši od izbornih Zakona do postavljanja ljudi u Izbornom povjerenstvu, sudstvu i mnogim drugim dijelovima državnog aparata. Da ne spominjem medije koje u potpunosti kontroliraju već nekoliko puta spomnenuti cionisti, nerazumjem zašto vi to jednostavno ne želite prihvatiti kad je to istina i kad upravo oni preko tih javnih glasila upravljaju javnim mjenjem i kreiraju svijest ljudi.
Ovo već nekoliko puta pišem i sam sebi postajem dosadan ali Vi to jednostavno ne želite prihvatiti, ne želite prihvatiti da cionisti u tome imaju debele prste.
Pitanje koje se nameće samo od sebe je ZAŠTO to u****o negirate kad je to notorna činjenica jer Vam mogu navesti i imena glavnih aktera te medijske manipulacije i obmane., najjače oružje kojim se bombardiraju građani, birači, posebno u izbornoj kampanji???
Registrirani Korisnik

ISTINA


18. 22-02-2010 11:55


Istina, gdje su Vam dokazi da je Seks cionist? Jeli Vesna Pusic isto tako cionist? Jesu li pisci ustava iz 1990. godine cionisti? Je li Tudjman bio cionist? Je li Mesic cionist? Je li Kajin cionist? Je li Racan bio cionist? Je li Jadranka Kosor cionist? Je li Jarnjak cionist? Je li Penic cionist? Je li Perkovic cionist? Je li Stanimirovic cionist?


Sve da i jesu svi oni cionisti opet radi njihovog javasluka nikako nemozete optuzivati cijelu zidovsku naciju. Ja nikako ne shvacam kako Vam to nije jasno?

Glavna karakteristika svih ovih koji sve od 1990. godine pa do danas rade protiv Hrvatske i protiv naseg naroda je upravo to nesretno jugoslavenstvo kojim su oni zadojeni do kosti. Vi to brkate kao i cijela ta grupica okupljena oko Schwartza koja pokusva te glupe rasisticke stavove ponovo prisiti ustasama, odnosno Hrvatima. Manite se toga. U pravu ste, treba raditi na danasnjim problemima u okvirima onoga sto je moguce i treba znati da nam nema lijeka sve dok ne izmijnimo upravo te zakone koji su sada na snazi a iz kojih se vidi da je u Hrvatskoj na vlasti i dalje taj institucionalizirani komunizam. Moramo se upustiti u borbu s tim i sad za sad nema nam druge nego putem kakvih takvih "izbora".
Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


19. 23-02-2010 11:40


Opet ste krivo shvatili moje izlaganje, nije bila riječ o partijskim rukovodiocima državnog aparata na koje se pozivate već o ljudima iza kulisa koji ispred njih "ravnaju i grade teren".

Sad je odgovaram Vama protupitanjem.:

TKO VEĆ SPOMENUTE ODRŽAVA NA VLASTI I TKO ĆE IH I DALJE ODRŽAVATI, nije bitno ili sdp ili hdz????? ili...

TKO UPRAVLJA BIRAČKIM TIJELOM U HRVATSKOJ????


Da vidim dali u biti shvaćate ovu problematiku.....
Registrirani Korisnik

ISTINA


20. 23-02-2010 12:38


Istina, situaciju na terenu kontroliraju oni koji najvise dobara i novca izvalce s naseg terena.

Vi, medjutim, samo ponavljate tipicnu anti-semitsku propagandu i to bez ikakvih dokaza.

Tko je u pozadini HDZ-a i SDP-a? Vi zelite uvjeriti svijet u Vasu viziju. Na Vama je dakle da ukazete na konkretne dokaze o povezanosti Izraela s ovim mangupima u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj. Ako mislite da Vam je teza tocna onad ne biste trebali imati nikakvih problema dokazujuci tu tezu.

Ne moze se nesto takvo dokazati samo s tako uopcenim tvrdnjama o tome kako su Zidovi u pozadini korumpiranih polticara iz Socijalisticke Republike Hrvatske. Ta Vam je teza jednostavno bez veze i normalni ljudi se uopce ne upustaju u takva naklapanja.

Vi kao da ne zelite shvatiti da smo mi prvenstveno odgovorni za ono sto nam se dogadja u nasoj vlastitoj drzavi.
Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


21. 23-02-2010 17:16


Kako niste točno odgovorili na nagradno pitanje padate na ispitu.
Gospodine Galiću,
TKO PRIPREMA I GRADI TEREN, TKO PARTIJSKE RUKOVODIOCE KONSTANTNO ODRŽAVA NA VLASTI, NA KRAJU KRAJEVA ŠTO MISLITE TKO KONSTANTNO UPRAVLJA BIRAČKIM TIJELOM I JAVNIM MJENJEM UTJEČUĆI NA SVIJEST LJUDI???? odgovor:

SLUGANSKI MEDIJI U ŽIDOVSKIM RUKAMA

Pazite sad dobro.
Još od samih početaka "hrvatske državne samostalnosti" Židovi su se počeli petljati u hrvatsku medijsku scenu. Dobro je poznato da su devedesetih mnogi, posebno protuvladini, mediji djelovali uz financijsku podršku Židova Georgea Sorosa - Feral Tribune, Novi list, Radio 101 koji je bio daleko najviše slušan a koji sada propada zbog slušanosti(jer vladaju novi oblici medijskog izvješćivanja) pa shodno tome presušuju i financijske injekcije.
Danas je situacija takva da su, uglavnom, bogati Židovi iz inozemstva vlasnici medija u Hrvatskoj.

Europa Press Holding (EPH) Ninoslava Pavića, privatizacijskog mafijaškog bossa 90tih, je u rukama njemačkih Židova, točnije WAZ Media Grupe (Westdeutsche Allgemeine Zeitung). EPH izdaje: Jutarnji list, Slobodnu Dalmaciju, Sportske novosti, Globus, Gloriju, Cosmopolitan, Graziju, Arenu, Vita, Doktor u kuci, OK!, Teen... Svakako, najvažniji od njih je Jutarnji list u kojem je glavni urednik Židov Tomislav Wruss.
Vlasnik Velčernjeg lista je njemački koncern WAZ,strani strateški partner Pavićevog(židovskog) Europa press holdinga.

Treba li uopće napominjati da je Židov Ronald Lauder (predsjednik Svjetskog židovskog kongresa) vlasnik medijske korporacije Central European Media Enterprises (CME)- vodeca televizijska grupacija u srednjoj i istočnoj Europi-ujedno i vlasnik Nove TV- po nekim podacima najgledanije televizije u Hrvatskoj u udarnom terminu.

Bonnier grupa (u vlasništvu istoimene židovske obitelji) je pokrenula Business.hr, vodeće poslovne novine u Hrvatskoj.
Izraelski milijarder Haim Saban je vlasnik televizijske kuce Pro Sieben, SAT.1., RTL Grupe, koju cine 34 TV postaje u 11 zemalja, čijas je "podružnica" i RTL televizija u Hrvatskoj.

Ja Vama postavljam logično pitanje, zašto smatrate da širim mržnu i antisemitsku propagandu kad Vam samo govorim o činjenicama.
Zar Vi mislite da ja ovo sve pišem tek tako izmišljeno, zato što mi došlo da blatim židove iz samo meni znanog razloga..?
Zar mislite da sam je kao kršćanin katolik toliko ograničen, nazadan, primitvan i frustriran da bez ikakvih argumenata , saznanja, spoznaja pišem nešto o čemu nemam pojma?

Čak i oni mediji koji nisu u židovskom
vlasništvu (kojih je vrlo malo i koji su slabije praćeni) uzore gledaju u zapadnim medijima koji su gotovo SVI u židovskim rukama. Mediji u Hrvatskoj oponašaju njihov rad, način izvještavanja i, što je najgore, preuzimaju njihove izokrenute, izopačene "vrijednosti". Osim toga, gotovo sve vijesti iz svijeta koje se pojavljuju u "hrvatskim" medijima su preuzete iz zapadnih (židovskih) medija. Tako da građani Hrvatske uvelike ne znaju što se doista sve događa u svijetu, nego tek ono što uspije proći kroz cijev židovske cenzure.

Promislite malo o ovome, pokušajte naći poveznicu ovih partijskih rukovodioca koje narod bira sa već spomenutim medijskim moćnicima i neke će vam stvari biti jasnije, zašto je guran drug josipović sa svim onim poželjnim epitetima u medijima ? kad i vi i ja znamo ta od toga nema ni 10% istine, da je on podmukli nasljednik prokomunističke propagande koji će nam piti krv sljedećih 5 godina(kao da nam nije dosta hdz-ove udbaške "elite").
Registrirani Korisnik

ISTINA


22. 23-02-2010 18:25


Istina, vidite koliko sam se ja morao muciti oko toga da Vi konacno napisete konkretne stvari na kojima se temelje Vasi stavovi. Zbog cega to odmah niste napisali?

A sad nesto malo zanimljivije. Po kojem su modelu i po cijim zakonima sve te strane firme usle na hratski medijski prostor?

Kakva bi bila situacija da su ti zakoni tada napisani na drugi nacin?

Kako mi mozemo kriviti strance za ono za sto smo prvenstveno odgovorni mi koji zivimo u Hrvatskoj?

Zbog cega ne bi neki covjek usao u novi medijski prostor ako mu se zato pruza izuzetno povoljna prilika?

Frku na Sorosa stalno dizu dosta primitivni kadrovi u Srocijalistickoj Republici Hrvatskoj koji kao po nekom pravilu stalno nadiru iz tih pseudo pravaskih krugova.

Ideologija koju gura Soros nema nikakve stvarne veze sa Zidovima - to su "pravaske" fore. Soros siri ono u sto on vjeruje, odnosno u sto vjeruje vecina danasnjeg takozvanog zapadnog svijeta. Sama cinjenica da je on Zidov je potpuno nevazna.

Nitko od obicnih smrtnika ne zna stvarnu vlasnicku strukturu ne samo medija u Hrvatkoj nego ni jedne ozbiljnije firme. Ljudi nagadjaju o nekakvim svjetskom urotama jer im se upravo to servira kao opravdanje za potpuno neodgovornu politiku koju vode ove partijske glavesine.

U normalnim uvjetima normalni ljudi se odupiru legalnim sredstvima svim stranim pritiscima koji nisu legalni. U hrvatskim okvirima o tim se mogucnostima ne cuje ni jedna jedina rijec!? Zar smo mi stvarno toliko nemocni i jadni pa da ne mozemo formirati ni jedan ni polu -pristojan medij koji ce biti hrvatski? Tko nam je branio formiranje takvih medija za vrijeme "velikih" Hrvata poput Tudjmana i Sanadera?

U stvarnom financijskom smislu Hrvatska je kao medijsko trziste bez-znacajna za bilo kakvu ozbiljniju medjunarodnu urotu. Ona je, medjutim, i te kako znacajna za obracun s domacim politickim neistomisljenicima. I radi toga je nasa naivnost i povjerenje u lazne "Hrvatine" ponovo dovela do ovog jadnog stanja.

U tom kontekstu, ako zelimo bolju situaciju, mi se moramo okrenuti sebi samima i traziti krivce u nasim politickim lutanjima, a ne u bilo kakvim anti-hrvatskim potezima bilo kojeg Zidova.
Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


23. 23-02-2010 19:39


Nisam iznosio konkretne stvari jer sam mislio da ste bar donekle upoznati sa tim činjenicama.

G. Anđelko., jeste li se ikada zapitali u nešto što svaki dan slušamo i gledano po televiziji, čitamo u novinama, zašto ovi naši a i strani mediji prikazuju "kozmopolitizam", "multietničnost" i "multikulturalnost" kao nešto napredno i poželjno, a nacionalizam i težnju za etnički homogenim društvom kao nešto negativno i nazadno? Jeste li se ikada g. galiću upitali zašto mediji svako iskazivanje domoljublja prikazuju kao "fašizam"? Jeste li se ikada pitali zašto mediji stalno prikazuju homoseksualnost (i druge slične izopačenosti) kao društveno prihvatljive, da ne kažem poželjno ponašanje, kao samo jednu od "seksualnih orijentacija"?
Slika svijeta prema kojoj je multietničnost vrhunac napretka društva, svako jače iskazivanje ljubavi prema svom narodu "fašizam", "mržnja" i "netolerancija", a spolne izopačenosti kao primjerice homoseksualizam jedna od "seksualnih orijentacija", nije ništa drugo nego proizvod medija, to jest medijskih gospodara. A tko su ti gospodari medija? Odgovor je - Židovi!

G. Anđelko, to su neoborive činjenice htjeli Vi to priznati ili ne, ovo nije nikakvo generaliziranje jer naravno ima časnih i poštenih ljudi židovske narodnosti, naravno da ne mrzim židove, ne mrzim nikoga, ali ovo sam naprosto morao napisati jer mi ovo bode oči svaki dan, sustavno zaglupljivanje ljudi, sustavna i lažna propaganda koju su stvorili i koju stvaraju, vrijednosti koje prikazuju kao poželjne...

Sve to itekako ima veza sa današnjim stanjem jer ljudi njima vjeruju, ljudi su naivni i misle da ono što oni iznesu(RTL., NOVA TV, HRT, Slobodna,Jutarnji, Večernji...) da je to Sveto Pismo, shodno tome na izborima i biraju, o tome ja pričam, njihova svijest i podsvijest je bazirana na lažima, krivim temeljima, neistini, ljudi su zbunjeni stoga im iz njihovog kuta gledanja za vrijeme izbora ostaju samo dvije opcije:
Ili ostati kod kuće i ne glasati za nikoga, ili birati one koji imaju šansu po anlketama koje takvi mediji prezentiraju, zaboravljajući da nesvijesno čine zlo i da je to zlo upravo dovelo do ovoga stanja u kojem smo se našli.
Ili nedaj Bože birajući manje zlo od dva zla kao na ovim nedavnim izborima..
U konačnici sve je to njihovo maslo jer su ljude uvjerili da ti ljudi(Josipović ili Bandić) mogu preokranuti ovo stanje nabolje. naravno to je teška zabluda...
Registrirani Korisnik

ISTINA


24. 23-02-2010 20:56


Istina, mi se (nas dvojica) ovdje okrecemo u istom krugu. Slazem se s Vasim zapazanjima o tome sta se emitira i sta se tiska u tim medijima. Ono sto Vama ne ide u glavu (pojma nemam zbog cega) je da Zidovi nemaju nikakve direktne veze s time. Ja radi toga ne vidim zbog cega ste Vi toliko zapeli protiv Zidova?

Istu tu kulturu nistavila guraju vec desetljecima (ako ne i duze) i Talijani, i Njemci, i Englezi, i Francuzi, i Danci, i Spanjolci, i Norverzani, i Holandani, i Amerikanci, dakle manje vise skoro sav taj takozvani zapadni svijet.

Ozbiljni razlozi te pojave su svakako veci od nasih nacionalnih interesa. Mi smo poplaseni terorom naucili sutjeti i trpjeti i za sve zlo nekog drugog okrivljivati. Taj mentalni sklop je nama sada najveci neprijatelj.

Morate shvatiti Nitsche-a i njegovu karakterizaciju takozvanog modernog covjeka (drustva, kako se to kaze u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj) koji i danas zivi (grije se) od vatre kojom je Bog spaljen (iskljucen) iz zivota tog modernog covjeka.

Nistavilo koje iz toga slijedi rezultat je potpunog odbacivanja Boga (to jest Isusa Krista) na cijim je principima navodno utemeljena takozvana zapadna (krscanska) civilizacija. Ona te principe sada prihvaca samo u jednom uopcenom i od zivota udaljenom teorijskom smislu a u praksi je ptpuno odustala od snage (sile) koja se pojavljuje kod onih koji se stvarno drze i zive po Isusovim zapovijedima.

Mi smo se nasli na udaru tog nistavila velikom dijelom radi toga sto smo ostali u jugoslavenskom mentalnom sklopu koji je bio organizirano i sustavno rasadiste tog perverznog nistavila.
Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


25. 24-02-2010 10:18


Vidite da se možemo složiti oko bitnih stvari.
Naravno da nisu Židovi jedini u svom tom sivilu, mediji su samo jedan ali itekako bitan aspekt, oružje kojim svakodnevno bambardiraju i upravljaju ljudima na taj način održavajući te partijske takmace na vlasti šireći tu crnu, lažnu komunističko-neoliberalnu propagandu.
To što se tiče stanja u Hrvatskoj.

Inače ja volim gledati sa malo šireg aspekta, globalnog aspekta i u potpunosti se slažem s Vama glede tog šireg konteksta i suvremenog čovjeka bez Boga, čovjeka koji se uzda u svoj ograničeni um., u materijalizam.
Na djelu je vladavina ateističkog liberalizma, negiranja religije,dakle, moderno društvo sve više se utemeljuje na novoj ateističkoj vjeri u svemoć ljudskog uma i znanstvenog projiciranja sretne budućnosti. Suvremeno društvo više nije utemeljeno, odnosno sve manje je utemeljeno na vjeri i Bogu, a sve više na novoj ateističkoj vjeri u znanost. Sve više se tvrdi da se vjera u Boga i znanost međusobno isključuju. Ateisti polaze od teze da se čovjek teško miri s činjenicom da je život čovjeka dolina suza, tmine i patnje s rijetkim trenutcima sunca i sreće. Odnosno, da se teško miri s činjenicom da čovjekovim životom upravljaju nemilosrdni prirodni zakoni, da je život igra slučaja u kojoj preživljavaju jači, i da sve završava umiranjem i pretvaranjem čovjeka u veliko ništa te da zato čovjek stvara Boga kao iluziju, odnosno tvrde da je čovjek stvorio Boga, a ne Bog čovjeka.

Znate li g.Galiću tko je dr. Davor Pavuna, u zadnje vrijeme s posebnom pažnjom slušam i čitam njegova izlaganja, ja mislim da on kad bi se želio posvetiti politici da bi mogao dosta toga napraviti u Hrvatskoj. Multidisciplinarnog obrazovanja, čovjek koji je poznat i priznat u cijelom svijetu. jednostavno jedinstven, izvan ovog vremena. Čovjek koji ulijeva nadu u bolje sutra.
Bilo je nešto govora da bi se mogao kandidirati za predsjednika za pet godina, molim Boga da se to obestini.
Registrirani Korisnik

ISTINA


26. 24-02-2010 11:57


Eto, momci rijesili ste enigmu! Ime DAVOR PAVUNA daje odgovor na sve, bas kao sto je on covjek koji zna sve, moze sve i hoce sve! Odlican govornik, vrlo talentirani iluzionista, koji jadnim ljudima zna prodati iluziju pod vizionarstvo!
Registrirani Korisnik


jurica


27. 24-02-2010 12:09


jurica jel vi to želite biti duhoviti, znate li uopće tko je dr.pavuna?

Šta mislite da je on slučajno izabran da bude u savjetničkom timu Baracku Obami?
Registrirani Korisnik

ISTINA


28. 24-02-2010 12:49


Ne, uopce ne pokusavam biti duhovit, naprotiv, zalostan sam!
Da, znam tko je dr Pavuna!
A znadete li Vi koliko je Zidova financiralo Obaminu kampanju??
Registrirani Korisnik

jurica


29. 24-02-2010 13:30


Gospodo draga, drago mi je da ipak napredujemo, da se bar o nekim vaznijim stvarima slazemo.

Sto se tice Dr. Pavune, poznam Davora dosta dobro. Bio je gost na radio programu kojeg sam ja jedno vrijeme vodio u Chicagu. Dopisujemo se tu i tamo i izmijenjujemo misljenja po nekim temama.

Dakle, covjek je odlican fizicar. A ove druge stvari, to je malo sira, odnosno druga tema.

Mislim da Dr. Pavuna nema hrabrosti suprostaviti se konkretnom zlu u danasnjoj hrvatskoj politici.

Sve drugo je manje vazno. Subliminalnim porukama se sigurno nece stvoriti uvjeti za lustraciju a bez lustracije nema pomaka, a pojam "obaminog savjetnika" jer presirok da bi se iz toga mogao izvuci bilo kakva konkretna spoznaja o necijim kvalifikacijama za uspijesan politicki angazman u nasim uvjetima.

Covjek je simpatican i pametan, vrlo pametan, ali na podrucju fizike, a to nekim hrvatskim "akademicima" nikako ne ide u glavu.

Vjera u Isusa Krista nije rezultat filozofskog razmisljanja i kalkulacija. Ona je poziv na radik_alan nacin zivota koji ima zove covjeka da se u potpunosti zrtvuje za dobrobit svoje brace. Ako cijela ekipa ima snagu (vjera daje covjeku snagu koja takav zivot ne cini samo mogucim nego i ne-na****im) zivjeti svoju vjeru na taj radik_alni nacin, mozemo samo zamisliti koja se sinergija tu onda stvara. Medjutim, nista nema ni od vjere ni od sinergije ako se mi konkretno na svojoj kozi (do krvi) ne odupremo konkretnom zlu koje nas susrece svaki dan.
Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


30. 24-02-2010 16:12


Jurica, kao da ja neznam da je Barack Obama pijun ljudi koji su ga stvorili i na to mjesto postavili., što vi hoćete još sad ispasti i pametni.
Pavuna je u savjetničkom timu za eko energetiku- zelenu energetiku a pozvao ga je njihov ministar energetike Steven Chu.
G. Galiću, jeste li sigurni da Pavuna zna samo fiziku???? Više se Pavuna razumije primjerice u ekonomiju od svih naših tkz."stručnjaka" doktora ekonomije.(u službi partije)

U moru naših ekonomista, stručnjaka, akademika, doktora.... moram istaknuti dr. Slavka Kulića, briljantnog znalca kojeg jedino priznam i poštujem od svih tih naših kvaziekonomskih idiota u službi partije.

Znate li da od lustracije nema i neće biti ništa bilo tko da dođe jer je sudbina Hrvatske sada u rukama Europske unije koja vrlo dobro koketira sa ovim našim partijskim rukovodiocima, posebno s našom Jadrankom Vlaisavljavić

Dakle g.Galiću što se tiče lustracije
"Prošla baka s kolačima"...(već odavno)
Registrirani Korisnik

ISTINA


31. 24-02-2010 18:58


Istina, da li ce biti lustracije ili nece, to je pitanje. Ja sam samo zelio ukazati na to da bez lustracije ili njegon equivalenta nema sanse ni za kakvim napretkom ni u jednom smislu.

Problem hrvatskih ekonomskih strucnjaka nije u njihovoj struci nego, kao i kod Pavune, u nedostatku hrabrosti.

Medju Hrvatima nikad nije manjkalo struke nego je problem u tome sto se tu pametnim ljudima odavno ne dozvoljava nikakav ozbiljan rad.

Nema tog strucnjaka za ekonomiju koji moze organizirati efikasnu trzisnu ekonomiju na principima "socijalistickog samoupravnog drustva" ili na onome u sto se to "socijalisticko samupravno drustvo" u medjuvremenu izrodilo.

A to je bit svih nasih problema.

Dr. Pavuna moze biti dobar i za druge stvari medjutim ozbiljni se ljudi bave svojom strukom i ne pokusavaju se gurati u podrucja koja ne poznaju. Pavuna sigurno zeli dobro Hrvatskoj i Hrvatima ali s toliko bojazljivosti i opreza i te cudne vjere u reformu iznutra, ja se samo pitam kako on ne vidi da od tog njegovog pristupa nema nista.
Registrirani Korisnik

Andjelko_Galic


Prijavi post
Vrh
 Profil Pošalji e-mail  
Citiraj (i odgovori)  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Možeš započinjati nove teme.
Možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir:  
cron

Izradi moj besplatni forum! · php-BB© · Internationalization Project · Prijavi zloporabu · Uvjeti Korištenja/Zaštita Privatnosti
© Forums-Free.com 2009